11 de lucruri pe care trebuie sa le faci in Kusadasi

KuşadasıImage via Wikipedia

Kusadasi este o statiune plina de viata care are cate ceva de oferit fiecaruia. Fie ca iti place sa explorezi, sa te relaxezi pe una dintre minunatele plaje sau sa profiti de o reducere, Kusadasi le are pe toate. Aici sunt 11 de lucruri pe care trebuie sa le faci cand esti in vacanta in Kusadasi:

1. Viziteaza orasul antic Efes si Casa Fecioarei Maria
O vacanta in Kusadasi nu este completa fara un tur al spectaculoaselor ruine ale orasului antic Efes si al Casei Fecioarei Maria.
2. Stai in port si uita-te cum trec navele de croaziera. Sunt o priveliste minunata.
3. Ia masa intr-un restaurant cu specific turcesc pentru a-ti putea face o idee despre bucataria turca.
4. Petreceti ziua pe una dintre numeroasele plaje din Kusadasi
Ladies Beach, Long Beach, Silver Sands Beach sau Love Beach – fiecare ofera activitati diferite pentru o zi de relaxare totala.
5. Exploreaza Insula Porumbeilor si viziteaza muzeul
Insula Porumbeilor, cunoscuta si sub numele de Insula Pasarilor, este simbolul local al Kusadasi deoarece de aici isi are orginile si numele insulei (Kusadasi - „Insula Pasarilor”). Viziteaza muzeul din interiorul vechiului castel bizantin sau pur si simplu bucura-te de peisaj.
6. Ia parte la un safari cu Jeep-urile si exploreaza imprejurimile orasului Kusadasi
Petreceti intreaga zi explorand muntii din Parcul National sau dealurile din spatele satului Sirince intr-un Jeep. Va fi o zi distractiva, agitata, cu numeroase batai cu apa intre Jeep-uri, iar masa este inclusa.
7. Petreceti ziua alunecand pe toboganurile din Aqualand sau Aqua Fantasy
Adaland si Aqua Fantasy sunt principalele parcuri acvatice din Kusadasi. Petrece o zi pe toboganuri cu nume ca Tunetul Negru sau Kamikaze, alatura-te celor care danseaza dansul ploii sau alege varianta relaxanta de a pluti intr-un colac de cauciuc in jurul Raului Lenes.
8. Viziteaza orasul Selcuk
Selcuk, un mic orasel situat cam la 20 de minute de Kusadasi, este printre cele mai vizitate destinatii turistice din Turcia gratie apropierii sale de Efes. Exista si alte locuri de interes in Selcuk, cum ar fi Castelul, Biserica Sf. Ion si moscheea Isa Bey. Poti de asemenea sa incerci deliciosul „çöp” (bucati mici de carne de miel si grasime) in numeroasele restaurante.
9. Viziteaza vechiul sat grecesc Sirince
Situat la 30 km de Kusadasi, acest sat pitoresc are mici cafenele si crame cu o superba vedere asupra dealurilor, livezilor, viilor si maslinilor. Tot aici puteti gusta clatitele traditionale turcesti si vinurile din fructe pentru care Sirince este faimos.
10. Ia parte la un safari pe cai si inoata calare.
Daca iti plac caii aceasta este excursia ideala pentru tine. Mergi la trap prin paduri si peste munti pana ajungi la plaja rurala de la Pamucak unde ai ocazia sa inoti calare si sa galopezi pe plajele nisipoase.
11. Fa o baie in Pestera lui Zeus
Inainte de intrarea in Parcul National, ascunsa printre copaci si flori vei gasi mistica Pestera lui Zeus. De obicei, este una dintre ultimele opriri ale Jeep Safari deoarece apa minerala curata din interiorul pesterii este un loc perfect pentru a te imbaia. Este foarte rece in timpul verii, fiind un refugiu binevenit din caldura covarsitoare.

No comments:

Post a Comment