Dilek Milli Parkı beachImage by Queen Esoterica via Flickr

Topul atractiilor in Kusadasi

Orasul Efes
Istoria Efesului incepe inca din 3000 i.Hr, astazi fiind unul dintre cele mai frumoase orase antice din lume. A fost loc de pelegrinaj prima data pentru Cybele, apoi Artemis si in final pentru Fecioara Maria.
Este locul nasterii filozofului Heraclitus. Amazonieni, greci, romani, orientali si multe alte civilizatii au trait si si-a lasat amprenta asupra acestor locuri. Nu ar trebui sa il ratati. Includeti si o vizita la Bazilica Sf. Ion, Casa Fecioarei Maria si la Templul zeitei Artemis.


Luptele intre camile
Festivalul luptelor intre camile din Selcuk are loc fie in decembrie, fie in ianuarie, de obicei in duminica din jurul datei de 15. Festivalul coincide cu perioada de imperechere a camilelor (motivul pentru care se infrunta fiind femelele) si de aceea nu poate fi vazut in alta perioada a anului.
In anul 2000, festivalul a fost mutat pe un camp in apropierea Plajei Pamucak, care este la o distanta de aproximativ 9 km de centrul orasului Kusadasi. Sunt o multime de autobuze care va pot transporta acolo si este doar la o distanta de 15 minute de condus si alte 10 minute de mers pe jos. Tariful de intrare este de obicei 3 euro.
Totul incepe in jurul pranzului, dar oamenii prefera sa ajunga mai devreme pentru a prinde un loc mai bun. Probabil vremea va fi rece si noroioasa, doar este iarna! Este posibil sa si ploua, dar exista haine groase si umbrele pregatite in apropiere.

Parcul National Dilek
Parcul National din apropiere de Kusadasi este o frumusete a naturii unde va puteti bucura de plimbari si picnicuri timp de sapte luni pe an (aprilie – noiembrie) si unde puteti inota pe toata durata sezonului estival. Parcul este deschis zilnic intre 9 si 20, exista patru restaurante, dar nu puteti ramane peste noapte aici; mai mult, este interzis sa aprindeti focul si sa campati aici.


Cele sapte Biserici ale Apocalipsei
Toate cele sapte biserici sunt situate in partea vestica a Anatoliei. Ele sunt vestigii ale crestinatatii si fiecare simbolizeaza o perioada care poate fi identificata in caracteristicile bisericii. Asa cum mentioneaza Sf. Ion, Cele Sapte Biserici erau perioadele reprezentative ale istoriei bisericii crestine. Ele se gasesc mentinate in Biblie in urmatoarele orase: Izmir (Smyrna), Efes (Ephesus), Eskihisar (Laodicea), Alasehir (Philadelphia), Sart (Sardis), Akhisar (Thyatira) si Bergama (Pergamum).

Izmir
Izmir este un urias oras modern – al treilea ca marime in Turcia dupa capitala Ankara si Istanbul – unde prea putini turisti se aventureaza. Aici poti gasi un muzeu de arheologie, situri antice si multe magazine si bazaruri.

Pietele locale
Exista trei piete locale in Kusadasi: in fiecare marti si vineri se vand legume si fructe, iar in fiecare miercuri haine.

Samos
Samos este insula greceasca de unde provine faimosul vin grecesc cu acelasi nume. Samos este la 1,4 mile marine de Kusadasi si poti parcurge distanta intr-o ora si 15 minute cu bacul.

Noaptea Turceasca in Kusadasi
Petreceti momente turcesti autentice la Noaptea Turceasca, petrecere tinuta in Caravanserai.

No comments:

Post a Comment