Kusadasi – orasul Paradis

The Temple of Athena, funded by Alexander the ...Image via Wikipedia


Nu stii unde sa-ti petreci concediul la vara? Am avut si eu aceeasi dilema acum cativa ani si un prieten mi-a recomandat statiunea Kusadasi din Turcia. Am cautat apoi mai multe informatii si am descoperit ca ceea ce a fost odata un mic sat de pescari, astazi este un oras plin de curiozitati, de magazine si… de covoare. Kusadasi, centrul provinciei Aydin, este una dintre cele mai mari si mai cautate statiuni de pe coasta sudica a Marii Egee, fiind apreciata in randul turistilor vara.
Kusadasi („Insula Pasarilor”) va ofera un mediu excelent pentru o vacanta de neuitat. Sunteti primiti cu zambete si bratele deschise in aceasta statiune cosmopolita si plina de viata situata pe coasta vestica a Turciei, la 90 km de Izmir. Kusadasi este cunoscut ca fiind una dintre cele mai atractive orase de la malul Marii Egee deoarece este in apropierea unor situri istorice importante cum ar fi Efes, Templul zeitei Artemis, Zeita Artemis, Casa Fecioarei Maria, Sapte traverse, Didyma, Priene, Miletos – vestigii ale Antichitatii, facand locul ideal ca baza pentru croaziere.

Kusadasi are o clima specific mediteraneana cu veri calduroase si ierni blande, oferind un sezon turistic prelungit. Orasul este scaldat in soare 300 de zile pe an, ceea ce il face destinatia perfecta de vacanta.
Zona este faimoasa pentru plajele sale superbe, viata de noapte si ospitalitatea oamenilor sai. Viziteaza una dintre numeroasele plaje, gusta preparate specifice turcesti, fa cumparaturi in bazarul colorat, joaca-te intr-unul din parcurile acvatice, relaxeaza-te, ofera-ti o baie in stil turcesc sau bucura-te de viata de noapte a orasului.
Kusadasi este si o statiune de familie, oferind excursii cum ar fi plimbari cu barca, parcuri acvatice, safari, scuba diving, iar pentru cei care vor doar relaxare in vacanta lor exista numeroase umbrele pe plajele nisipoase si locuri special menajate pentru sporturi de apa.

Orasul este si un adevarat paradis pentru cei care adora sa faca cumparaturi, expunand o gama variata de magazine si bazaruri unde poti gasi produse de calitate si reproduceri dupa firme celebre, printre care carpete, obiecte din piele, bijuterii, suveniruri, matasuri si haine. Marele Bazar din Kusadasi este unul dintre cele mai mari din Turcia si poate fi o placere de explorat.
Exista intr-adevar multe lucruri cu care iti poti ocupa timpul in timpul zilei, dar de indata ce se lasa seara, orasul prinde viata realmente. Micile cafenele si resturante ce marginesc strazile tind par a se inveseli si de abia atunci incepe distractia. Nu este nimic mai placut decat sa iesi la un suc inainte de masa si sa privesti frumoasele apusuri. In Kusadasi exista o multime de restaurante dintre care poti alege, multe dintre ele oferind meniuri variate ce pot multumi si cele mai exotice gusturi. Fiecare cafenea are o atmosfera de petrecere proprie, facand toate noptile de neuitat.
Fie ca iti plac zilele linistite langa piscina, vizitele la monumente istorice sau excursii pline de viata, Kusadasi le are pe toate.

No comments:

Post a Comment